0

Lalvin EC-1118 | Lallemand

Lallemand


EC-1118 är en vinjäst som valts ut för sin förmåga att kunna jäsa både röda och vita viner.


  • Finns i lager: 39 st
€3.45
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

EC-1118 är en vinjäst från Lalvin (Lallemand) och är en stam av Saccharomyces cerevisiae var. bayanus har isolerats och valts ut för sin förmåga att kunna jäsa både röda och vita viner.

PASSAR: Rekommenderas för mousserande vin, vita och röda viner, Rosé, must med hög sockerhalt, cider samt för att starta avstannade jäsningar.

Alkoholtolerans ABV 18%
Dosering 0,25–0,4 g / liter
Flockning Medium - Hög
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 10 - 30°C
Jästtyp Vin
Jästtyp Cider
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 5 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.